fallback

Негативният тон на Wall Street се завърна

След силните повишения вчера индексите отново поеха надолу, повлияни от поредния ход за затягане на паричната политика в Китай

18:01 | 19.11.10 г.
Автор - снимка
Създател

След силните повишения вчера, борсовите индекси в САЩ отново поеха надолу, повлияни от поредния ход за затягане на паричната политика в Китай

Междувременно председателят на Федералния резерв Бен Бернанке защити във Франкфурт паричната политика на централната банка на САЩ по време на конференция, организирана от Европейската централна банка.

В началото на този месец Федералният резерв реши да инжектира още близо 600 млрд долара в банковата система на САЩ чрез покупката на държавни ценни книжа. В речта си Бернанке защити програмата за изкупуване на активи и посочи, че стратегията е дала добър резултат в миналото и може да помогне за намаляване на безработицата в САЩ.

Ценово-претегленият Dow Jones Industrial Average се понижава с 0,1% до 11 169,72 пункта в първия час и половина от търговията. По-широкият S&P 500 губи 0,2% до 1 194, 32 пункта, а индексът на всички компании от Nasdaq – Nasdaq Composite, губи 0,1% до 2 511,03 пункта.

Днес няма важни икономически данни за САЩ и индексите се движат главно под влияние на очакванията за повишение на основния лихвен процент в Китай.

Според анализатори това може да се случи още този уикенд.

Централната банка на Китай увеличи за пети път през тази година процента на минималните задължителни резерви за големите търговски банки в страната днес. Те нарастват с още 0,5 процентни пункта като част от мерките за изтегляне на ликвидност от икономиката.

Сесията в четвъртък завърши със силно повишение на трите водещи индекса от 1,5% заради силния борсов дебют на General Motors. Автомобилната компания привлече 20,1 млрд. долара от своето първично публично предлагане в сряда, което го направи най-голямото в историята на САЩ.

В сутрешната търговия акциите на General Motors поевтиняват с 1,7% до 33,60 долара.

В същото време акциите на Dell поскъпват с 1,7% до 13,90 долара, след като обяви над 140% увеличение на своята печалба през миналото тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:15 | 01.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още