fallback

Какви сделки сключи Уорън Бъфет през третото тримесечие?

Компанията на милирдера е предприела значително преструктуриране на инвестиционния си портфейл

09:40 | 16.11.10 г.
Автор - снимка
Създател

Компанията на американския милиардер Уорън Бъфет е предприела значителни промени в инвестиционния си портфейл през третото тримесечие на годината. Това показват данните, предадени на регулаторните органи в САЩ за дейността на ръководената от инвеститора Berkshire Hathaway, съобщава АР.

През тримесечието са били продадени акции от капитала на компании като Home Depot, NRG Energy, CarMax и Republic Services. В същото време Бъфет увеличава позициите си във финансовия сектор чрез инвестиция в акции на Bank of New York Mellon.

Стойността на портфейла от акции на американския пазар, която притежава Berkshire Hathaway към края на третото тримесечие, е 48,6 млрд. долара.

По време на летния сезон Бъфет е разпродал всички 2,8 млн. акции от капитала на Home Depot, които са били в портфейла на Berkshire. Нов собственик имат и 7,7 млн. акции на Carmac, 6 млн. акции от NRG Energy и 10,8 млн. акции от Republic Services.

През тримесечието е продаден половината дял от Nike, като Berkshire вече притежава 3,6 млн. акции от капитала на спортната компания. С над 80% - от 5 млн. на 636 хил. акции, е свит делът в Ingersoll-Rand. Продажби има и от акциите на Fiserv, Nalco Holding, както и от тези на Procter&Gamble.

Най-открояващите се покупки са тези на 2 млн. акции от капитала на BNY Mellon, както на 16 млн. акции от Wells Fargo. Около 1,3 млн. акции са купени от капитала на Johnson&Johnson.

Промените в портфейла, макар и доста разнообразни, не са довели до значително изменение на неговата структура. Кои са големите позиции, които притежава Бъфет, може да разгледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:58 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още