fallback

Анализатор: Облигациите на САЩ „са огромен надуващ се балон“

Аарон Смит от Superfund Financial предупреждава, че инвеститорите се държат като при дотком балона

12:02 | 08.11.10 г.
Автор - снимка
Създател

Инвеститорите би трябвало да стоят далеч от американските правителствени облигации, тъй като при тях се „надува огромен балон“. Това е мнението на управляващия директор на Superfund Financial Аарон Смит, цитирано от CNBC.

“Индивидуалните инвеститори купуват облигации така, както купуваха акции от технологичния сектор през 1999 година. По този начин си гарантират негативна възвращаемост“, посочва Смит.

„Смятам, че най-добрата защита (за инвеститорите) е добрата атака, а тя предполага избягване на закупуването на щатски облигации, независимо дали са с матуритет 2 или 10 години“, коментира специалистът.

По този начин той коментира новия план на Федералния резерв да изкупи облигации с матуритет между две и десет години на стойност 600 млрд. долара с цел увеличаване на ликвидността на финансовите пазари.

Вместо облигациите, Смит препоръчва балансирана позиция на пазара на акции. В нея според него трябва да има както дълги, така и къси позиции в рамките на един сектор или индустрия. По този начин инвестират повечето хедж фондове, които имат за цел да избегнат прекомерната изложеност на риск.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:00 | 11.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още