fallback

Компанията на Бъфет отчете по-слаба печалба заради деривати

Нетната печалба на Berkshire Hathaway бележи спад от 7,7% до 2,99 млрд. долара през третото тримесечие

10:17 | 06.11.10 г.

Компанията на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway Inc., която притежава портфолио от деривати на стойност над 60 млрд. долара, отчете спад на печалбата за третото тримесечие от 7,7%, предаде Bloomberg. 

Нетната печалба се понижава до 2,99 млрд. долара, или 1 814 долара на акция, от 3,24 млрд. долара, или 2 087 долара на акция, година по-рано, отчете базираната в Омаха, Небраска, компания.

Оперативната печалба, която изключва някои инвестиционни резултати, възлиза на 1 692 долара на акция, което е под очакванията за средно 1 736 долара на пет анализатори, анкетирани от агенцията.

Berkshire отбелязва загуба, свързана с деривати, в размер на 146 млн. долара, спрямо печалба от 1,73 млрд. долара за третото тримесечие на миналата година. 80-годишният Бъфет се опитва да увеличи печалбата на Berkshire от застрахователния и енергийния сектор и бизнеса с потребителски стоки, като инвестира в деривати на базата на борсови индекси или платежоспособността на кредитополучатели.

„Сигурен съм, че апетитът на Уорън Бъфет за деривати е по-малък отпреди”, коментира Майкъл Йошиками, който отговаря за около 1 млрд. долара, сред които и акции на Berkshire, в YCMNet Advisors в Калифорния. Загубата „намеква за опасност от деривативните договори на първо място, което вероятно ще ограничи залозите на деривативния пазар, които ще правят в бъдеще.”  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:12 | 21.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още