fallback

Колебливо начало на сесията в САЩ след данните за БВП*

Повишенията при минните и енергийните компании са неутрализирани от разпродажби в банковия и здравния сектор

19:25 | 29.10.10 г.
Автор - снимка
Създател

Водещите борсови индекси в САЩ гравитират около неутралната зона час и половина след началото на сесията след данните за растежа на икономиката през третото тримесечие.

Ценово-претегленият индекс Dow Jones IA остава почти без промяна на ниво от 11 112 пункта. Акциите на фармацевтичната компания Merck, която е една от 30-те компании в състава му, поевтиняват с 1,5% до 36,39 долара заради намаляването на печалбата й с 90% през третото тримесечие.

Широкият индекс S&P 500 също остава без промяна на ниво от 1 183 пункта, след като повишенията при минните и енергийните компании бяха неутрализирани от разпродажби в банковия и здравния сектор.

Индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, се повишава с 0,1% до 2 510 пункта.

Преди началото на търговията стана ясно, че американската икономика е ускорила темповете си на ръст до 2% през третото тримесечие в сравнение с 1,7% през второто. За това помагат увеличените разходи за потребление на домакинствата и по-големите инвестиции в нежилищно строителство.

Другите икономически данни за страната от днес показаха, че индексът на потребителското доверие на университета в Мичиган се понижава до 67,7 пункта през октомври от 68,2 пункта за септември, което е знак за влошаването на потребителските нагласи за икономиката.

В същото време индексът на бизнес активността в производствения сектор на северозападните щати се повиши до 60,6 пункта през октомври в сравнение с 60,4 за предишния месец,

Акциите на Sony поевтиняват с 0,2% до 33,75 долара на Нюйоркската фондова борса, въпреки че обяви нетна печалба за третото тримесечие от 375 млн. долара.

Акциите на Microsoft поскъпват с 1% до 26,54 долара, след като компанията увеличи печалбата си с 51% през последната година.   *Актуално към 19:25 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:26 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още