fallback

Индустриалният конгломерат 3M постигна 16% ръст на печалбата

Приходите на 3М нарастват с 11% на годишна база до 6,87 млрд. долара през третото тримесечие

16:43 | 28.10.10 г.
Автор - снимка
Създател

Американският индустриален конгломерат 3M отчете 16% ръст на печалбата си за третото тримесечие в резултат на увеличените продажби на компоненти за потребителска електроника, предаде Bloomberg.

Нетната печалба на базираната в Минесота компания се увеличава до 1,11 млрд. долара, или 1,53 долара на акция, за трите месеца до края на септември. Преди една година финансовият резултат е бил 957 млн. долара, или 1,35 долара на акция.

Нетната печалба на акция се оказа по-голяма от прогнозираните от икономисти 1,51 долара. Главният изпълнителен директор на 3М Джордж Бъкли върна компанията към печалба през третото тримесечие на 2009 година, за което помогна търсенето в динамично развиващите се азиатски икономики.

Почти две трети от продажбите на 3М са в страни извън САЩ. Финансовите й резултати се считат за един от барометрите за развитието на световната икономика заради широката продуктова гама.

Приходите на 3М нарастват с 11% на годишна база до 6,87 млрд. долара.

Ръководството очаква максимална печалба на акция за тази година от 5,74 долара, което е с 6 цента под предишните прогнози. Корекцията се дължи на разходите за придобивания през третото тримесечие.

Тогава 3М обяви планираната покупка на три компании – производителят на системи за пръстова (дактилоскопична) идентификация Cogent, производителят на електронни инструменти за проследяване Attenti Holdings и производителят на одеяла, използвани за защита на хоспитализирани пациенти срещу хипотермия, Arizant.

Акциите на 3M поевтиняват с 3,1% до 87,59 долара в началото на днешната сесия на Нюйоркската фондова борса. Те са поскъпнали с 9% през тази година.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:06 | 22.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още