fallback

Биковете с лек превес след волатилната сесия на Wall Street

Индексите изплуваха на положителна територия под влияние на данните за подобряването на потребителския климат

23:49 | 26.10.10 г.
Автор - снимка
Създател

Водещите борсови индекси в САЩ успяха да изплуват на положителна територия в края на волатилната сесия на фона на смесените икономически данни и отчетите на Ford и DuPont.

Индексът Dow Jones Industrial Average, който обединява 30 от най-големите и често търгувани компании, се повиши с 0,1% до 11 169,46 пункта. Широкият S&P 500 (SPX) нарасна с 2 пункта до 1 185,64 пункта, докато индексът на компаниите от Nasdaq – Nasdaq Composite, добави 0,3 на сто до 2 497,29 пункта.

Сесията в понеделник донесе на индексите най-високите им нива за последните шест месеца заради новините за нарастването на продажбите на съществуващи жилища. Днешните данни за спада на цените на имотите в 20-те най-големи града обаче показаха, че състоянието на жилищния пазар остава нестабилно.

Индексът на цените на жилищата на Case/Shillеr 20 се понижи с 0,2% на месечна база през август. В сравнение с миналогодишните си нива цените на жилищата в 20-те най-големи града са нараснали с 1,7%, което се оказа по-слабо от пазарните очаквания.

След началото на търговията Conference Board публикува доклад, показващ, че индексът на потребителското доверие е нараснал до 50,2 пункта през октомври от 48,6 пункта през септември. Това е знак, че очакванията на потребителите за перспективите пред икономиката са се подобрили.

Финансовите резултати на Ford показаха рекордна печалба за изминалото тримесечие от 1,7 млрд. долара, докато печалбата на DuPont отчете спад от 10% на годишна база. Акциите на Ford поскъпнаха с 1,5%, докато тези на химическия концерн поевтиняха с 1%.

Акциите на Sony поскъпнаха с 1% на Нюйоркската фондова борса заради спекулации, че производителят на потребителска електроника може да бъде придобит от Apple.

С наближаването на междинните избори в САЩ, които ще се проведат на 2 ноември, се засили и дебатът между Демократическата и Републиканската партия относно мерките за стимулиране растежа на американската икономика.

Президентът на САЩ Барак Обама подкрепи намаляването на данъците за малкия бизнес през тази седмица по време на предизборната кампания на Демократическата партия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:57 | 10.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още