fallback

Ралито на борсовите индекси в САЩ продължава

Широкият индекс S&P 500 напредва с 2%, воден от финансовите компании и индустриалните конгломерати

18:13 | 21.10.10 г.
Автор - снимка
Създател

Щатските индекси запазиха положителната си инерция в началото на днешната сесия, след силното им рали вчера, след като инвеститорите приветстваха добрите финансови резултати на Caterpillar и McDonald's, както и данните за намалението на новите молби за помощи при безработица.

Ценово-претегленият индекс Dow Jones Industrial Average се повишава с 0,8% до 11 199,39 пункта час и половина след началото на сесията. Широкият индекс S&P 500 напредва с 2% до 1 189,92 пункта, воден от финансовите компании и индустриалните конгломерати.

Индексът на всички компании от Nasdaq – Nasdaq Composite, добавя 1% до 2 480,68 пункта.

Икономическите данни за САЩ от днес показаха, че броят на новите молби за помощи при безработица е намалял до 452 хил. през миналата седмица в сравнение с 475 хил. за седемте дни допреди това. Данните бяха в унисон с пазарните очаквания.

Малко след това стана ясно, че фабричният сектор в района на клона на Федералния резерв във Филаделфия е подновил своя ръст през октомври. Индексът на бизнес активността там се е повишил до 1 пункт през октомври в сравнение със стойност от -0,7 пункта за септември.

Индексът на водещите индикатори на Conference Board, който показва посоката на развитие на американската икономика през следващите три до шест месеца, на свой ред се повиши с 0,3% на месечна база през септември.

Финансовите резултати на McDonald's и eBay се оказаха по-добри от очакваното, като акциите им поскъпват съответно с 2,4% и 9%. Caterpillar обяви почти двойна нетна печалба спрямо миналата година, но въпреки това акциите на компанията поевтиняват с 0,6%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:15 | 19.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още