fallback

Джим Роджърс: Банковите отчети са „пълни с гнили активи”

Никой не може да кажа каква е счетоводната стойност на Bank of America, включително и самата Bank of America”, категоричен е инвеститорът

19:32 | 20.10.10 г. 1
Автор - снимка
Създател

Проблемите, които банките имат с ипотеките ще бъдат разрешавани дълго време, което прави банковите акции неатрактивни. Това е мнението на инвеститора Джим Роджърс, съобщава CNBC.

Ситуацията около банките се влошава и заради проблемите с принудителните изпълнения, които се увеличиха значително през последната седмица.

„Балансите на банките са пълни с гнили активи”, посочва Роджърс и заявява, че те трябва да положат големи усилия за решаване на „гигантските си проблеми”. Неговото мнение е, че през следващите пет-шест години акциите на банките ще се търгуват в рейндж и не може да се очакват повишения.

„Никой не може да кажа каква е счетоводната стойност на Bank of America, включително и самата Bank of America”, категоричен е Роджърс. Именно тази банка през последните седмици предизвика нови опасения, че ипотечната криза ще продължи да се разраства.

„Не съм заинтересован от банковите акции напоследък. По принцип, когато се спука балон, отнема години докато акциите се възстановят”, смята инвеститорът.

Роджърс признава, че в момента има позиции в швейцарски франкове и канадски и австралийски долари.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:40 | 14.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още