fallback

Борсовите индекси в САЩ почти заличиха спадовете от вторник

Dow Jones Industrial Average се върна над 11 хил. пункта, множество водещи компании предадоха отчетите си за третото тримесечие

23:05 | 20.10.10 г.
Автор - снимка
Създател

Борсовите индекси в САЩ поеха уверено нагоре след силните понижения от вторник, които им донесоха най-големите загуби за последните повече от два месеца. В резултат на това по-голямата част от реализираните вчера понижения

Преди началото на днешната сесия излязоха финансовите резултати на още една компания от състава на Dow Jones IA – Boeing. Други два големи представители на банковия сектор също обявиха своите резултати за третото тримесечие – Morgan Stanley и Wells Fargo.

След края на вчерашната сесия интернет компанията Yahoo съобщи, че е удвоила своята печалба през третото тримесечие, въпреки че приходите й са останали почти без промяна.

Dow Jones IA се повиши с 1,15% до 11 105 пункта днес. Широкият индекс S&P 500 добави 1% до 1 178 пункта, а индексът на компаниите от Nasdaq – Nasdaq Composite, напредна с 0,8 на сто до 2 457 пункта.

Най-добре в ранната търговия се представят телекомуникационните компании, следвани от тези в авиосектора заради добрите финансови резултати на Boeing. Вчерашната сесия завърши с остър спад заради неочакваното повишение на основния лихвен процент в Китай.

Малко преди края на днешната търговия Федералният резерв публикува доклад за състоянието на щатската икономика на регионално ниво, известен като „Бежова книга“. Той показа, че икономиката продължава да нараства, но с доста умерени темпове. По-ключов момент от доклада е констатацията за съвсем минимален инфлационен начин, което е пореден сигнал, че Фед отново ще предприеме мерки за увеличаване на ликвидността на финансовите пазари.

Отчетният сезон в САЩ може да проследите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:39 | 11.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още