fallback

Силен спад на щатските индекси

Причина за отстъплението станаха опасенията, че банките в САЩ ще бъдат принудени да изкупуват проблемни облигации

23:07 | 19.10.10 г. 2
Автор - снимка
Създател

Щатските акции отчетоха силен спад днес, смъквайки основните индекси от достигнатите петмесечни върхове, предаде Bloomberg.

Причина за отстъплението станаха опасенията, че банките в САЩ ще бъдат принудени да изкупуват проблемни облигации, както и прогнозата на Apple за печалбата на компанията, която се оказа по-ниска от очакванията на анализаторите.

Книжата на Bank of America поевтиняха силно, след като запознати източници обявиха, че фондът Pimco, BlackRock и клонът на Федералния резерв в Ню Йорк търсят начини да накарат банката да изкупи заеми, които са били включени във финансови пакети от облигации за 47 млрд. долара.

Сред губещите бяха и книжата на IBM, след като от компанията обявиха, че са сключили по-малко договори за услуги от очакваното през третото тримесечие.

Индексът S&P 500 загуби 1,6 на сто до 1166 пункта, Dow Jones Industrial Average се понижи с 1,5 на сто под нивото от 11 хил. до 10 979 пункта, а Nasdaq падна с 1,76% до 2437 пункта.

Загубите за акциите се дължаха и на обявеното днес решение на китайските власти да увеличат основната лихва в страната, за да предотвратят балон на пазара на недвижими имоти.

В понеделник на борсата в САЩ властваха оптимистични настроения, които изведоха широкия индекс S&P 500 до петмесечен връх.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:54 | 02.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още