fallback

Wall Street навлиза в разгара на отчетния сезон

Порой от финансови резултати на редица големи компании ще дава тон на търговията на щатските борси през тази седмица

09:49 | 18.10.10 г.
Автор - снимка
Създател

След като политиката на Федералния резерв на САЩ и спекулациите за ново инжектиране на ликвидност в икономиката бяха в центъра на внимание на инвеститорите през миналата седмица, вниманието им ще се насочи към пороя от корпоративни отчети през следващите пет дни.

Седем от водещите борсови компании в САЩ, участващи в индекса Dow Jones IA, ще публикуват своите финансови резултати за третото тримесечие през тази седмица: IBM, Bank of America, Johnson & Johnson, Caterpillar, McDonald's, American Express и Verizon.

Резултатите на Google, Intel, AMD и останалите водещи компании, които публикуваха отчети през миналата седмица, може да видите тук.

Освен това някои от най-големите финансови гиганти в САЩ ще публикуват тримесечните си отчети през следващите пет дни, в това число Citigroup, Goldman Sachs, Morgan Stanley и Wells Fargo. Именно банките доведоха до разпродажби на щатските борси в края на миналата седмица заради разследване на техните практики за принудително отнемане на жилища на собственици с просрочени кредити.

Напрежението в технологичния сектор ще се поддържа от очакваните финансовите резултати на двама от най-популярните му представители - Apple и интернет гиганта Yahoo, който стана обект на спекулации за поглъщане през миналата седмица.

Финансовите отчети на щатските борсови компании за третото тримесечие, обявени досега, са по-добри от пазарните прогнози, като проучване на Thomson Reuters показва, че 83% от компаниите в S&P 500 са надминали пазарните очаквания, пише CNN.

Като цяло анализаторите очакват печалбите на компаниите от S&P 500 за третото тримесечие да отчетат увеличение от средно 24% на годишна база, а приходите да се повишат със 7 на сто.

Щатските индекси се повишават плавно от края на август, когато председателят на Федералния резерв Бен Бернанке сигнализира, че централната банка е готова да използва повече нетрадиционни мерки, за да продължи да подкрепя растежа на икономиката.

Финансовите пазари очакват мерките да бъдат обявени на срещата на Федералния резерв през ноември. Досега централната банка е изкупила американски облигации за милиарди долари през последните две години, за да понижи лихвените проценти в САЩ и да увеличи парите в обращение.

В изявлението си миналия петък Бернанке потвърди това, което финансовите пазари очакват, а именно – че е възможно да има втори етап от нетрадиционни мерки за смекчаване на паричната политика.

Щатските индекси обаче се понижиха заради разследване на някои от най-големите банки в САЩ, които са заподозрени в неправомерни действия за принудително отнемане на ипотекирани имоти.

Сред икономическите данни за САЩ важни ще бъдат тези за индустриалното производство и усвояването на производствения капацитет в понеделник. Малко след началото на сесията същия ден излиза индексът на Националното сдружение на строителите в САЩ за състоянието на пазара на недвижими имоти през октомври.

Финансовите отчети на Citigroup се очакват в понеделник преди началото на сесията, а след нейния край излизат резултатите на Apple и IBM.

Във вторник идва ред на данните за началното жилищно строителство и разрешителните за строеж за септември. И за двата показателя се очаква се понижат в сравнение с август.

Преди началото на сесията излизат финансовите резултати на Bank of America, Coca-Cola, Goldman Sachs и Johnson & Johnson. Онлайн компанията Yahoo пък ще публикува отчетите си след края на сесията.

В сряда излиза докладът на Федералния резерв за състоянието на икономиката на регионално ниво, който е известен като Бежова книга. За тогава са насрочени и финансовите отчети на Boeing, Morgan Stanley и Wells Fargo.

Седмичните данни за молбите за помощи при безработица излизат в четвъртък, заедно с индекса на водещите индикатори. В допълнение се очакват и отчетите на AT&T, Caterpillar, McDonald's и UPS преди да започне сесията, а след нейния край излизат резултатите на Amazon и American Express.

В петък няма важни икономически данни, но своите тримесечни резултати се очаква да обявят Honeywell, Schlumberger и Verizon.

    

Компания Очакван ден на публикуване на отчетите
Citigroup Понеделник
Apple Понеделник (след края на сесията)
IBM Понеделник (след края на сесията)
Bank of America Вторник
Coca-Cola Вторник
Goldman Sachs Вторник
Johnson & Johnson Вторник
Yahoo Вторник (след края на сесията)
Boeing Сряда
Morgan Stanley Сряда
Wells Fargo Сряда
AT&T Четвъртък
Caterpillar Четвъртък
McDonald's Четвъртък
UPS Четвъртък
Amazon Четвъртък (след края на сесията)
American Express Четвъртък (след края на сесията)
Honeywell Петък
Schlumberger Петък
Verizon Петък

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:46 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още