fallback

Печалбата на General Electric би прогнозите, приходите разочароваха

Акциите на компанията поевтиняват с 2,9 на сто преди старта на днешната сесия

14:36 | 15.10.10 г.
Автор - снимка
Създател

Американският концерн General Electric даде разнопосочни сигнали с отчета си за третото тримесечие на годината, като отчете увеличение на печалбата, но спад на приходите.

Това предизвика негативни настроения и спад на пазарната капитализация на компанията с 2,9 на сто преди старта на днешната борсова сесия в Ню Йорк.

Печалбата от основната дейност на General Electric за третото тримесечие възлиза на 29 цента на акция, което е ръст спрямо постигнатите за същия период на миналата година 22 цента на акция. Предварителните прогнози на анализаторите бяха за положителен резултат от 27 цента на акция.

Продажбите на компанията обаче падат с 5 на сто до 35,89 млрд. долара, което се оказа под прогнозите за понижение до 37,43 млрд. долара.

Сред причините за спада на приходите на General Electric се посочват понижените продажби на оборудване, се казва в официално съобщение на компанията

„По-високите приходи от основна дейност и понижените загуби от проблемните поделения показват, че бизнесът вече върви към подобрение и че усилията ни от последните 18 месеца за стабилизиране вече се отплащат“, допълват от GE.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:58 | 21.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още