fallback

Първата вълна от отчети ни очаква тази седмица от Wall Street

Intel, JP Morgan, Google и General Electric са сред водещите борсови компании в САЩ, които ще публикуват резултатите си през следващите няколко дни

09:46 | 11.10.10 г.
Автор - снимка
Създател

Пет от последните шест борсови седмици донесоха повишения на основните борсови индекси в САЩ, като инерцията през следващите няколко дни може да се запази ако излизащите финансови отчети на редица ключови за американската икономика компании оправдаят пазарните очаквания.

През тази седмица три от компаниите в състава на Dow Jones IA – Intel във вторник, JP Morgan в сряда и General Electric в петък, ще оповестят финансовите си резултати за изминалото трето тримесечие. Освен това се очакват и отчетите на Google в четвъртък и на производителя на играчки Mattel в петък, които са в широкия индекс S&P 500.

Според прогнози на Thomson Reuters нетната печалба на компаниите в S&P 500 се е увеличила средно с 24% на годишна база през третото тримесечие. През същия период на миналата година тя се сви с 15 на сто, пише CNN. Приходите им се очаква да отчетат ръст от 7% на годишна база.

В понеделник няма важни икономически данни или корпоративни новини, фондовите борси в САЩ ще са отворени, но пазарът на облигации няма да работи заради честването на национален празник.

Във вторник излиза доклада от последната среща на Федералния резерв през септември, който ще даде по-подробни данни за състоянието на щатската икономика и ще покаже какви са били аргументите на ръководството на централната банка на САЩ при взимането на последното лихвено решение.

В сряда идва ред на данните за цените на износа и вноса през септември, както и за изменението на количеството на петролните запаси на САЩ през миналата седмица. Освен това в сряда излизат и данните за бюджетния дефицит на американското правителство през септември.

Седмичните данни за новите молби за помощи при безработица са в четвъртък, като прогнозите са, че те са се повишили съвсем леко до 449 хил. от 445 хил. за миналата седмица. Броят на американците, които получават повече от две седмици помощи при безработица, се очаква да е намалял до 4,45 млн. от 4,46 млн.

Индексът на цените на ниво производител също ще бъде публикуван в четвъртък, като се очаква да се е повишил с 0,2% на месечна база през септември, след като нарасна с 0,4% през август. Тогава излизат и данните за търговския дефицит на САЩ , който се очаква да възлезе на 44,5 млрд. долара през август от 42,8 млрд. долара отрицателно търговско салдо през юли.

Седмицата завършва с индекса на потребителските цени, който се очаква да покаже инфлация от 0,2% на месечна и 1,2% на годишна база. Важни ще бъдат и данните за продажбите на дребно, за които се прогнозира увеличение от 0,4% за втори пореден месец през септември.

В петък излиза и индексът на бизнес активността в района на Ню Йорк за октомври, който се очаква да се повиши до 6 пункта от 4,1 пункта за септември. След началото на борсовата сесия излиза и индекса на потребителското доверие на Мичиганския университет, за който прогнозите сочат увеличение до 68,6 от 68,2 пункта за септември.

В края на миналата седмица щатските индекси достигнаха най-високите си нива за последните пет месеца, като Dow Jones IA завърши сесията на ниво над 11 хил. пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:03 | 14.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още