fallback

Близо 130 станаха затворените в САЩ банки за тази година

Темпът на фалити на банки се е ускорил спрямо миналата година, когато пък броят на затворените банки – 140, беше най-голям от 1992 г.

14:14 | 02.10.10 г.
Автор - снимка
Създател

Броят на затворените банки в САЩ достигна 129 от началото на тази година след фалита на банки във Флорида и Вашингтон заради загуби, свързани с ипотечни заеми, предаде Bloomberg.

Базираната във Флорида Wakulla Bank е била затворена от Федералната корпорация за депозитно застраховане (FDIC), също както и Shoreline Bank от Шорлайн, Вашингтон. Затварянето на двете банки е струвало на фонда за застраховане на депозитите на FDIC 154,8 млн. долара.

Списъкът на FDIC с проблемни банки се е увеличил, обхващайки вече 829 кредитори с активи за 403 млрд. долара към края на второто тримесечие. В края на първото тримесечие в списъка имаше 775 банки.

САЩ може да загуби около една трета от банките си, тъй като отслабването на икономиката отстранява институциите, които са с най-лошо състояние, коментира Джон Кенъс, главен изпълнителен директор на BankUnited.

От FDIC посочват, че темпът на фалити на банки се е ускорил спрямо миналата година, когато пък броят на затворените от регулатора банки – 140, беше най-голям от 1992 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:07 | 07.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още