fallback

САЩ с още 2,25 млрд. долара печалба от продажба на дял в Citigroup

Финансовото министерство на страната разкри, че делът на държавата вече е свит до 12,4 на сто от капитала на банката

09:35 | 01.10.10 г.
Автор - снимка
Създател

Финансовото министерство на САЩ обяви, че очаква още 2,25 млрд. долара печалба от продажбата на акции от капитала на Citigroup. Освен това стана ясно още, че делът на държавата в банката се е свил до 12,4 на сто, съобщава Ройтерс.

Министерството е извършило продажба на привилегированите акции, които бяха получени срещу гаранцията, дадена от правителството върху активи на Citigroup за над 300 млрд. долара. До момента държавата не е имала никакви разходи, свързани с гарантирането на въпросните активи.

Държавата обяви, че е приключена продажбата на третия транш акции от капитала на Citigroup. В неговите рамки са били продадени 1,5 млрд. обикновени акции, с което държавният дял в банката е паднал до 12,4 на сто.

За сравнение по време на най-активните действия на американското правителство за спасяване на финансовата система, правителството притежаваше 36% от капитала на Citigroup.

Прогнозите са, че държавата ще продължи да намалява акциите си в Citigroup след 18 октомври, когато се очакват резултатите на банката за третото тримесечие на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:10 | 05.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още