fallback

Ръководителят на администрацията на Белия дом напуска

Рам Еманюъл – един от най-силните помощници на президента Барак Обама, планира да се кандидатира за кмет на Чикаго, според източници на Ройтерс

22:26 | 30.09.10 г.
Автор - снимка
Създател

Ръководителят на администрацията на Белия дом Рам Еманюъл – един от най-силните помощници на президента Барак Обама, планира да подаде оставка в петък, за да се кандидатира за кмет на Чикаго, съобщи Ройтерс, позовавайки се на свои източници.

Очаква се Обама да направи изявление в петък в Белия дом, като говорителят на президентството Робърт Гибс не е потвърдил, че в него ще става дума за Еманюъл.

Според източниците на Ройтерс поста ще заеме временно Пит Роус – старши съветник и един от най-отдавнашните помощници на Обама.

Еманюъл, който е работил в Белия дом в администрацията на Бил Клинтън, не крие интереса си към кметското място.

Като началник на администрацията Еманюъл отговаря за стратегията на Белия дом и дори за това кой да се срещне с президента. По думите на Гибс Обама има среща с Еманюъл в началото и в края на всеки ден.

Напускането на Еманюъл вероятно ще отбележи началото на очакваните от мнозина наблюдатели промени в състава на администрацията на Белия дом след изборите на 2 ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:54 | 06.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още