fallback

Уорън Бъфет: Все още сме в рецесия

Милиардерът не приема твърденията, че САЩ са излезли от рецесията още през юни миналата година

18:47 | 23.09.10 г. 1
Автор - снимка
Създател

Американският милиардер Уорън Бъфет заяви, че според дефиницията на „здравия му разум САЩ все още са в рецесия”. Така той се противопостави на данните, че американската икономика е излязла от рецесията още през юни 2009 година, съобщава CNBC.

„Според мен ще бъдем в рецесия дотогава, докато реалният брутен вътрешен продукт на глава от населението стигне нивата, на които беше преди”, заявява Бъфет. Мнението на милиардера обаче е, че тази ситуация няма да бъде достигната скоро.

Вижданията на Уорън Бъфет се различават силно от това, което обявиха преди седмица от Националното бюро за икономически изследвания в САЩ. Данните на изследователите посочват, че американската икономика окончателно е излязла от рецесията през юни месец миналата година.

Бъфет смята, че преди кризата в САЩ са раздавани глупави кредити, при това не само в сектора на недвижимите имоти, а и в корпоративния сектор. Сега обаче ситуацията била променена и в банките оставали огромни суми, които не влизат в икономиката.

По отношение на възстановяването на икономиката Бъфет заявява, че повечето от компаниите в портфейла на Berkshire Hathaway се стабилизират доста бавно. При железопътната компания например трябвало да се реализира поне 60% ръст на превозите, за да бъдат достигнати предкризисните нива.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:53 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още