fallback

Оптимизмът взе превес в ранната търговия на Wall Street

По-добрите от очакваното данни за продажбите на дребно през август помогнаха на индексите да превъзмогнат първоначалните понижения

18:26 | 14.09.10 г.
Автор - снимка
Създател

Борсовите индекси в САЩ започнаха днешната сесия с понижения, но се върнаха на положителна територия малко след това заради по-добрите от очакваното данни за продажбите на дребно през август.

Индексът на 30-те водещи американски борсови компании Dow Jones IA се повишава с 0,1% до 10 59,41 пункта час и половина след началото на търговията. Осем от последните девет сесии на Wall Street са завършили на положителна територия.

Широкият S&P 500 напредва с 0,2% до 1 124,17 пункта, докато индексът на всички компании от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, напредва с 0,4% до 2 293,85 пункта.

Щатският долар падна до ново 15-годишно дъно срещу йената по-рано днес, което накара инвеститорите да потърсят в златото негова алтернатива. В резултат на това цената на метала се повиши до 1 268 долара за тройунция, което е рекордно ценово ниво в рамките на борсовата сесия в Ню Йорк.

Икономическите данни за САЩ показаха, че продажбите на дребно са се повишили с 0,4% на месечна база през август, което се оказа малко повече от пазарните прогнози. Ако се изключат автомобилите, продажбите на дребно са нараснали с 0,6 на сто, което е втори пореден месечен ръст.

Малко след началото на борсовата сесия стана ясно, че запасите от готови стоки на фабриките и търговците на едро и дребно в САЩ са се увеличили с 1% на месечна база през юли, след като през юни нараснаха с 0,2 на сто.

Цената на петрола се повишава с 0,7% до 77,73 долара за барел, а доходността на 10-годишните американски облигации се понижава до 2,69% от 2,70% в понеделник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:51 | 14.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още