fallback

Щатските акции приключиха сесията на зелено

Oтстъпление на пазара спрямо началото на сесията предизвика новината, че Deutsche Bank обмисля да продаде акции за $11,4 млрд.

23:08 | 09.09.10 г.
Автор - снимка
Създател

Щатските акции приключиха днешната сесия на положителна територия, като Standard & Poor’s 500 нарасна за втори пореден ден, благодарение на по-големия от очакваното спад в първоначалните молби за помощи при безработица, предаде Bloomberg.

Молбите намаляха с 27 хил. до 451 хил. през миналата седмица при средни очаквания да достигнат 470 хил. също днес стана ясно, че търговският дефицит на САЩ се е свил до 42,8 млрд. долара през юли от 49,8 млрд. долара за юни заради намаляването на вноса.

S&P 500 нарасна с 0,48 на сто до 1104 пункта, а Dow Jones Industrial Average напредна с 0,27% до 10 415 пункта. Nasdaq Composite се повиши с 0,33 на сто до 2236 пункта.

Сред печелившите се нареди JPMorgan Chase, след като от Morgan Stanley прогнозираха, че банките ще имат възможност да увеличат дивидентите си и да изкупуват обратно акции следващата година.

Известно отстъпление на пазара от ръста в началото на сесията предизвика новината, че Deutsche Bank обмисля да продаде акции за 11,4 млрд. долара. Това поднови опасенията, че европейските банки трябва да наберат капитал.

Сред печелившите се наредиха компаниите за стволови клетки, след като апелативен съд във Вашингтон обяви, че правителственото финансиране на проучванията в сектора може да продължи, докато тече процедурата по обжалване от страна на Белия дом на решение, с което на САЩ се забранява да подкрепя тези практики.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:00 | 27.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още