fallback

Standard & Poor’s с първа седмична печалба от месец

Делът на инвеститорите, които предвиждат щатските акции да са печеливши през следващите шест месеца, е отскочил от 17-месечния си минимум

23:06 | 03.09.10 г.
Автор - снимка
Създател

Американските акции приключиха сесията на положителна територия, като Standard & Poor’s 500 отчете първа седмица на печалба от месец, предаде Bloomberg. По-добрите от очакваното данни за новосъздадените работни места увеличиха оптимизма, че икономиката ще избегне нова рецесия.

S&P 500 се повиши с 1,3 на сто до 1105 пункта. Това е четвърти пореден ден на ръст за индекса и най-дългата му печеливша серия от юли. Dow Jones Industrial Average нарасна с 1,24% до 10 448 пункта, а Nasadaq Composite – с 1,53 на сто до 2234 пункта.

Преди началото на сесията бяха публикувани данните за заетостта в частния сектор в САЩ, които показаха, че през август са създадени 67 хил. нови работни места. Данните за юли бяха ревизирани във възходяща посока до 107 хил. новосъздадени работни места, което намали опасенията, че безработицата ще попречи навъзстановяването.

В ранната търговия акциите се търгуваха на положителна територия, но след това загубиха спечеленото заради по-големия от очакваното спад в сектора на услугите в страната през август. После обаче основните индекси отново излязоха на печалба.

Сред печелившите сектори днес бяха финансовите и технологичните компании.

Проучване на щатската Асоциация на индивидуалните инвеститори показа, че оптимизмът относно щатските акции е отскочил от 17-месечното си дъно благодарение на добрите икономически данни.

Делът на инвеститорите, които предвиждат щатските акции да са печеливши през следващите шест месеца, е скочил до 30,8 на сто през седмицата до 1 септември, след като през предходната седмица този дял беше 20,7 на сто, а в исторически план средното ниво е 39 на сто. Асоциацията следи прогнозите на индивидуалните инвеститори от 1987 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:23 | 08.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още