fallback

САЩ представя нови мерки за насърчаване на икономиката другата седмица

Белият дом е под натиск да покаже видими резултати в усилването на растежа и увеличаването на заетостта преди изборите за Конгрес през ноември

21:35 | 03.09.10 г. 1
Автор - снимка
Създател

Президентът на САЩ Барак Обама ще представи следващата седмица нови мерки за насърчаване на щатската икономика, след като днес стана ясно, че през август отново са били създадени нови работни места с твърде бавен темп, предаде Ройтерс.

Обама е определил като позитивна новината, че новосъздадените работни места са повече от очакваното. Той е подчертал обаче, че данните не са достатъчно добри и за справяне с икономическите проблеми на САЩ е необходимо да се вземат още мерки.

Белият дом е под натиск да покаже видими резултати в усилването на растежа и увеличаването на заетостта преди изборите за Конгрес през ноември, когато демократите на Обама може да бъдат „наказани“ от гласоподавателите заради достигналата почти 10% безработица.

В понеделник Обама начерта няколко възможни опции за увеличаване на мерките, сред които още намаления на данъците за средната класа, инвестиции в зелена енергия, повече разходи за инфраструктура, както и допълнителни данъчни намаления за бизнеса с цел насърчаване на създаването на работни места.

От Белия дом обаче са отказали да дадат повече подробности за мерките, тъй като не е взето окончателно решение за тях.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:41 | 30.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още