fallback

Повишенията на щатските индекси продължават

Nasdaq Composite се увеличава най-силно - с 0,7%, благодарение на повишенията при технологичните компании

17:58 | 02.09.10 г.
Автор - снимка
Създател

Позитивната нотка на щатските фондови борси се запази и в началото на днешната борсова сесия, след като планираните продажби на жилища неочаквано се увеличиха през юли, а броят на новите молби за помощи при безработица намаля леко през изминалата седмица.

Индексът на 30-те водещи компании Dow Jones industrial Average се повишава с 0,1% до 10 282,79 пункта близо час и половина след началото на сесията. Широкият S&P 500 напредва с 0,5% до 1085,58 пункта, воден от акциите в индустриалния и потребителския сектор. Nasdaq Composite се увеличава най-силно с 0,7% до 2191,63 пункта заради повишенията при технологичните компании.

Икономическите данни за САЩ от днес показаха, че броят на предварителните договори за покупката на жилище се е увеличил неочаквано с повече от 5% на месечна база през юли, докато новите молби за помощи при безработица са намалели леко с 6 хил. до 472 хил. през миналата седмица.

Междувременно броят на безработните, които са получавали социални помощи повече от две седмици, се е понижил с 23 хил. до 4,456 млн. души.

Малко преди началото на сесията стана ясно още, че производителността на американската икономика намалява повече от очакваното с 1,8% през второто тримесечие. Предварителните оценки показаха спад от 0,9% на тримесечна база.

Поредицата от икономически данни за САЩ завърши с индекса на новите фабрични поръчки, който се повиши минимално с 0,1% на месечна база през юли, след като намаляваше по време на предишните два месеца. Икономистите обаче очакваха по-силен скок в стойността на фабричните поръчки от 0,4%.

Вчерашната сесия завърши със силен ръст на S&P 500 и Nasdaq Composite от 3%, след като добрите данни за производствения сектор на САЩ и Китай засилиха икономическия оптимизъм на инвеститорите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:11 | 09.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още