fallback

GM започва роудшоу за популяризиране на IPO-то си на 3 ноември

Кампанията ще стартира непосредствено след частичните избори за американски законодателни органи

11:40 | 02.09.10 г.
Автор - снимка
Създател

Американската автомобилна компания General Motors обяви, че планира роудшоу за популяризиране на предстоящото си първично публично предлагане и привличане на инвеститори. Това ще се случи непосредствено след частичните избори за Конгрес в САЩ, които ще се проведат на 2 ноември.

Кампанията за набиране на инвеститори ще продължи две седмици, като се очаква IPO-то да приключи на 17 ноември и още на следващия ден акциите да дебютират на фондовата борса, съобщава Ройтерс.

Изчакването до 2 ноември ще позволи на инвеститорите да разгледат и резултатите на General Motors за третото тримесечие на годината. Компанията вече предупреди, че тогава, както и през последното тримесечие, може да се очаква влошаване на резултатите спрямо първото полугодие.

General Motors подаде документи за IPO през миналия месец, като се очаква компанията да набере до 20 млрд. долара. Това би превърнало първичното предлагане в най-голямото в историята на САЩ. За момента рекордът се държи от Visa, която през март 2008 година набра 19,7 млрд. долара.

Намеренията на мениджмънта са да бъдат пласирани обикновени акции за между 12 и 16 млрд. долара, както и привилегировани за още 3-4 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:43 | 09.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още