fallback

Опасения за дефицита на Испания понижиха щатските акции

Испански съд е постановил, че някои от методите на правителството за събиране на данъци са незаконни

23:06 | 26.08.10 г. 2
Автор - снимка
Създател

Щатските акции се понижиха днес, като за Standard & Poor’s 500 това е пети спад от шест сесии. Причина за заличаването на първоначалния ръст на Wall Street станаха опасенията за фискалната стабилност на Испания, предаде Bloomberg.

Индексът S&P 500 загуби 0,8 на сто до 1047 пункта, Dow Jones Industrial Average се понижи с 0,7 на сто до 9986 пункта, а Nasdaq Composite – с 1,1% до 2119 пункта.

Испанският вестник El Economista съобщи, че испански съд е постановил, че някои от методите на правителството за събиране на данъци са незаконни, което доведе до спекулации, че страната ще има трудности с намаляването на дефицита си.

След съдебното решение може да бъде отложено събирането на “няколко стотици милиона евро“ данъци.

За спада на щатските акции допринесе и съобщението на клона на Федералния резерв в Канзас Сити за забавяне на производствената дейност в региона през август. Инвеститорите са в очакване и на предвиденото за този петък изказване на председателя на Фед Бен Бернанке, който наскоро определи икономическите условия като "необичайно несигурни“.

По-рано през деня акциите се движеха на положителна територия след данните за по-големия от очакваното спад на първоначалните молби за помощи при безработица.

Европейските акции се търгуваха на обратния полюс днес, повишавайки се от достигнатия вчера петседмичен минимум, благодарение на добрите корпоративни резултати и данните за щатския пазар на труда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:59 | 14.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още