fallback

Щатските борси продължават спада си за пети ден

S&P 500 и Nasdaq Composite са отстъпили с повече от 6% от началото на тази година

18:17 | 25.08.10 г.
Автор - снимка
Създател

Големият спад на продажбите на нови жилища в САЩ до рекордно ниски нива през миналия месец подхрани напрежението върху основните американски борсови индекси на Wall Street, които се понижават за пета поредна сесия днес.

Ценово-претегленият индекс Dow Jones IA отстъпва с 0,2% до 10 022 пункта час и половина след началото на сесията.

Широкият S&P 500 пада с 0,4% до 1 047,78 пункта, воден от енергийните компании, докато индексът на всички компании от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, се понижава с 0,2% до 2 120,67 пункта.

С наближаването на края на отчетния сезон в САЩ вниманието на инвеститорите отново се насочи изцяло върху икономическите данни, които все по-ясно загатват, че световната икономика не е укрепнала и ще забави темповете си на растеж през второто полугодие на тази година.

Dow Jones е загубил близо 4% от началото на годината, докато S&P 500 и Nasdaq Composite са отстъпили с повече от 6%.

Вчера стана ясно, че продажбите на съществуващи жилища в САЩ са се свили до рекордно ниски нива през юли, а данните преди началото на днешната сесия показаха, че поръчките за производство на стоки с дълготрайна употреба са нараснали по-малко от очакваното с 0,3% на месечна база през юли.

Борсовите индекси в Европа също се понижават след новината за намалението на кредитния рейтинг на Ирландия, продиктувано от големите разходи на страната за стабилизирането на банковата й система.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:48 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още