fallback

Дъг Кас: Просто не мога да бъда песимист точно сега

Инвеститорът твърди, че в САЩ има ключови позитивни сигнали, които се пренебрегват от анализаторите, вещаещи проблеми

09:51 | 25.08.10 г.
Автор - снимка
Създател

Американският инвеститор Дъг Кас изрази увереност, че американската икономика се развива по правилен начин. В интервю за CNBC той заяви, че „просто не може да бъде негативен в настоящата ситуация“.

Мнението на Кас е, че много от анализаторите, които вещаят мрачни времена за САЩ, просто пренебрегват ключови позитивни сигнали за американската икономика. По този начин той разкритикува мнението на Дейвид Розенберг, че страната се намира не в рецесия, а в депресия.

„Ако се вгледате в цикличните области от икономиката според мен е трудно да се очаква значителна слабост през втората половина на тази и през следващата година“, категоричен е Кас. Неговото мнение е, че няма да се стигне до нов спад, а икономиката, макар и бавно, ще продължи да нараства.

Тримесечен икономически ръст на реалната икономика от 0 до 1 на сто е предизвикал възвращаемост на инвестицията в Standard&Poor's 500 от над 2 на сто, а това е „наистина много добре“, посочва Кас.

Специалистът споделя, че е по-позитивно настроен към акциите, отколкото към облигациите. Според него при акциите вече е калкулиран спад на печалбите през следващата година, както и вероятна нова рецесия.

От CNBC припомнят две от прогнозите на Кас – едната от миналата година, когато около две седмици преди пазарното дъно от 9 март той посочи, че пазарът вече поема в позитивна посока. Другата е от 6 юли тази година, когато Кас уверено заяви, че пазарът е достигнал дъното си за годината и до момента се оказва прав.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:35 | 09.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още