fallback

Спад на щатските индекси след колеблива сесия

„Мечките” взеха надмощие над „биковете” въпреки поредицата от новини за сливания и придобивания

23:18 | 23.08.10 г.
Автор - снимка
Създател

Американските акции на няколко пъти променяха посоката си на движение по време на сесията в понеделник, без обаче да отчитат особено силни изменения.

В крайна сметка индексите затвориха на отрицателна територия, след като породеният оптимизъм от няколкото сделки за сливания и придобивания от последните дни не успя да вземе превес над притесненията за бъдещето на икономиката.

Индексът на най-големите и най-често търгувани компании Dow Jones Industrial Average се понижи с 0,38% (39 пункта) до 10 174 пункта. По време на сесията индикаторът беше напреднал с над 90 пункта.

Колебанията на пазарните настроения бяха предизвикани, от една страна, от офертите за придобиване от редица компании, включително от HP и HSBC. От друга, скорошните слаби данни за икономическата обстановка, включително разочароващата статистика за пазара на труда, оповестена през миналата седмица, не оставиха място за разгръщане на пълния ефект от засилените надежди за по-голяма корпоративна активност и край на кризата.

Широкият S&P 500 се понижи с 0,4% до 1067 пункта, а Nasdaq Composite отстъпи с 0,9% до 2159 пункта.

Новината, че HP влиза в битка с Dell за придобиването на компанията 3Par се отрази с ръст по позицията на HP с 0,21%. Желаният обект за сделката, оспорвана между двата гиганта, понижи цената на книжата си с 0,61%, а тези на Dell поскъпнаха с 0,74 на сто.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:48 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още