fallback

Борсовата сесия в САЩ стартира с разпродажби

Час след старта на търговията основните индекси се движат със загуба от по около 1,3 на сто

17:33 | 19.08.10 г.
Автор - снимка
Създател

Борсовата сесия в САЩ започна с разпродажби заради новата поредица негативни новини, поставящи под съмнение възстановяването на американската икономика. Те са свързани с пазара на труда и индекса на Фед-Филаделфия за производствената активност.

Пазарът на труда разочарова с новината, че броят на подадените молби за помощ при безработица е стигнал най-високото си ниво за последните девет месеца. През последната седмица показателят отново е минал над 500 хил. броя подадени молби, което поражда съмнения за възстановяването на икономиката.

Друг обезпокоителен сигнал дойде от индекса на промишленото производство на Фед-Филаделфия, който е паднал до -7,7 пункта през юли. Предварителните очаквания бяха за увеличение до 7,1 пункта, след като през предходния месец стойността на показателя бе 5,1 пункта.

В първия час на днешната борсова сесия индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижи с 1,3 на сто до 10 281 пункта. Широкият индекс S&P 500 пък пада с 1,4 на сто до 1 079 пункта.

На борсата Nasdaq индексът Nasdaq Composite се понижава с 1,3 на сто до 2 188 пункта.

Сред ключовите новини за днешния ден е придобиването на компанията за услуги по сигурноста на компютърните технологии McAfee от Intel. Предложената от гиганта цена е с 60% по-висока от вчерашната цена на акциите на McAfee и днес те поскъпват рязко.

Другата важна новина е свързана с очаквания дебют на акциите на преструктурирания американски гигант General Motrors на фондовата борса. Това може да се случи съвсем скоро, след като вчера компанията предаде конспекта си. Очаква се IPO-то да бъде едно от най-големите в американската история.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:16 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още