fallback

Икономиката на САЩ се нуждае от класически срив в цените

Най-доброто лекарство срещу спада е самият спад, твърди щатски инвестиционен стратег

17:08 | 10.08.10 г. 3
Автор - снимка
Създател

Схващането, че мерките за стимулиране на икономиката в САЩ просто отлагат неизбежния крах, е широкоразпространено, коментира CNBC.

Според някои това, от което се нуждае пазарът е един класически срив в цените, който да разчисти системата.

„Най-доброто лекарство срещу спада е самият спад“, смята Шон Коригън, главен инвестиционен стратег в Diapason Commodities Management.

„По време на бума икономиката се разболя, а сривът е просто средство тя да бъде излекувана, мака и често болезнено“, твърди той.

„След като жилищното строителство се възстановява по-бързо с падането на цените на жилищата от неустойчиво високите им нива, значи това важи и за всички останали стоки и услуги, които се оказаха твърде скъпи с надуването на балона“, обяснява стратегът.

Така, докато според мнозина Федералният резерв (централната банка на САЩ) се подготвя за вливане на допълнителна ликвидност във финансовата система, Коригън вярва, че за Фед ще е по-добре, ако не го прави.

„Всяко действие на централната банка и финансовото министерство с цел избягване на необходимата корекция в цените е като заповед на безумен пълководец да не се отстъпва територия независимо от средствата“, завършва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:39 | 29.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още