fallback

Щатските индекси завършиха със слабо понижение

Изглежда някакъв оптимизъм се прокрадна на пазара през тази седмица, но той беше попарен от сутрешните данни за седмичната безработица, коментират анализатори

23:27 | 05.08.10 г.
Автор - снимка
Създател

В края на сесията в четвъртък щатските индекси успяха да неутрализират повечето от загубите акумулирани в по-ранните часове, подпомогнати от ръст на акциите на компаниите предлагащи луксозни стоки и услуги, производителите на материали и телекомите, след като инвеститорите донякъде забравиха притесненията си преди обявяването на месечните данни за безработицата в петък, пише MarketWatch

Dow Jones Industrial Average се понижи с 0.05% до 10675, докато пазарът очакваше данните за безработицата и оценяваше доколко е устойчиво икономическото възстановяване.

„Изглежда някакъв оптимизъм се прокрадна на пазара през тази седмица, но той беше попарен от сутрешните данни за седмичната безработица“, казва Том Сеймюълс, изпълнителен директор на Palantir Investments, който допълни че очаква данните за безработицата в петък да разочароват, но подчерта че пазарът вече извършва корекцията „Мисля че има достатъчно пространство и пазарът няма да е изненадан независимо в каква посока е резултатът“, казва той.

Притеснения за инвеститорите произтичат и от предстоящата среща на Федералния резерв следващата седмица, където ще бъде решено дали Фед да купи още ипотечни облигации и американски ДЦК. Подобна стъпка е вероятно да се възприеме като сигнал за задълбочаване на опасенията за икономиката.

„Ние всъщност вярваме, че има доста висок шанс Фед да увеличи портфейла си отново“, казва Бил Уеб, инвестиционен директор на Gluskin Sheff. Основното притеснение на представителите на Фед е дефлацията, а избягването на дефлацията е също и наш приоритет“, допълва той.

Nasdaq Composite се понижи с 0,46% до 2293 пункта докато Standard & Poor's 500 изгуби 0,13% до 1126 пункта.

„За момента инвеститорите са предпазливи“, казва Питър Зугер от Touchstone Mid Cap Value Fund. „Те се страхуват от това дали икономиката няма отново да изпадне в рецесия“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:48 | 19.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още