fallback

Поредно колебливо начало на сесията на Wall Street

Dow Jones се повишава, воден от акциите на петролния гигант Exxon Mobil, който обяви 91% увеличение на печалбата

18:11 | 29.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Предпазливостта на инвеститорите на фона на поредицата от тримесечни отчети за пореден ден стана причина за колебливо начало на борсовата сесия в САЩ. 

И трите главни индекса започнаха сесията с повишение, подкрепени от добрите финансови резултати на Exxon Mobil, но малко след това поеха надолу и заличиха голяма част от първоначалната си преднина.

Единствените икономически данни за САЩ от днес показаха, че новите молби за помощи при безработица са намалели в унисон с пазарните очаквания до 457 хил. през миналата седмица в сравнение с 468 хил. за предходните седем дни.

Борят на трайно безработните, които получават помощи за безработица поне две седмици, се е увеличил с 81 хил. до 4,565 млн. души.

Ценово-претегленият индекс Dow Jones Industrial Аverage започна сесията с ръст от над 0,8% но час и половина след началото на търговията преднината му се стопи и той нараства с 0,3 на сто до 10 527,02 пункта.

Широкият щатски индекс S&P 500 нараства междувременно с 0,2% до 1 108,8 пункта, докато индексът на всички компании от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, губи 0,2% до 2 260,35 при първоначално повишение от 0,6%.

Вчерашната сесия донесе загуби на индексите заради изказване на Федералния резерв, от което стана ясно, че състоянието на икономиката на САЩ на регионално ниво се е влошило.

Преди началото на днешната сесия петролната компания Exxon Mobil обяви 91% увеличение на нетната си печалба на годишна база до 7,56 млрд. долара, или 1,60 долара на акция през второто тримесечие. Преди година положителният финансов резултат е бил в размер на 3,95 млрд. долара, или 81 цента на акция, предаде CNN.

Акциите на Exxon Mobil, която участва в индекса Dow Jones IA и е най-голямата публично-търгувана петролна компания в света, поскъпват с 0,3% до 61,07 долара на Нюйоркската фондова борса. От началото на тази година обаче енергийният гигант е загубил над 10% от пазарната си капитализация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:21 | 06.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още