fallback

Печалбата на Visa нагоре с 45%, продажбите – с 23 на сто

Най-големият оператор на кредитни и дебитни карти в света отчита, че потребителите отново започват да харчат

09:39 | 29.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Най-големият оператор на кредитни и дебитни карти в света – американската компания Visa, отчита значително подобрение на резултатите си през второто тримесечие на годината. Основна причина за това според компанията е фактът, че потребителите отново са започнали да харчат, съобщава CNBC.

Печалбата на Visa за второто тримесечие на годината възлиза на 716 млн. долара, или 97 цента на акция. За същия период на миналата година компанията постигна печалба от 67 цента на акция, или с 45 на сто по-малко. Предварителните очаквания бяха за положителен резултат от 93 цента на акция.

Продажбите на компанията пък се увеличават с 23 на сто до 2,03 млрд. долара при предварителни прогнози за увеличение до 1,972 млрд. долара.

Като основен риск за резултатите си от Visa посочват реформите, одобрени от администрацията на Обама през миналата седмица. От началото на май, когато се заговори за тях, акциите на компанията са поевтинели с 14 на сто.

Новият закон предвижда забрана на събирането на такси при плащанията, извършвани от потребителите при покупки с дебитни карти. Това може да се отрази силно негативно на Visa, която е лидер при издадените дебитни карти в САЩ.

В рамките на вчерашната борсова сесия в Ню Йорк акциите на Visa поевтиняха с близо 2 на сто до 75,18 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:58 | 09.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още