fallback

Спадът в поръчките на трайни стоки понижи щатските борси

Индексите в САЩ поеха надолу в сутрешната търговия, водени от индустриалните компании

17:49 | 28.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Щатските борсови индекси се оцветиха в червено в началото на днешната сесия, след като печалбата на Боинг за изминалото тримесечие намаля повече от очакваното, а данните за поръчките на стоки с дълготрайна употреба подчертаха за пореден път все още уязвимото състояние на щатската икономика.

Акциите на авиационната компания Боинг се търгуват с понижение от 2% до 67,27 долара на Нюйоркската фондова борса заради 21-процентния спад в печалбата й за изминалото тримесечие, причинен от спада в поръчките на военна техника, авиационно оборудване и самолети за граждански полети.

Малко преди началото на сесията стана ясно, че не само Боинг, но и индустриалните компании като цяло са пострадали от спад в поръчките за производство на стоки с дълготрайна употреба. Те са намалели с 1% на месечна база през юни, което е трето понижение за последните четири месеца.

Dow Jones IA се понижава с 0,3% до 10 505,60 пункта час след началото на сесията. Освен акциите на Боинг поевтиняват и тези на химическия концерн DuPont и на софтуерната компания Microsoft, които са сред 30-те компании в състава на индекса.

Широкият S&P 500 губи 0,5% до 1 108,02 пункта в същото време, докато индексът на всички компании от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, губи 0,6% до 2 274,25 пункта. Най-силно изразени са пониженията при индустриалните компании и тези от здравния сектор, а сред най-търгуваните са акциите на Cisco и Citigroup.

Вчерашната сесия донесе разнопосочни изменения на индексите, като единствено Dow успя да завърши на положителна територия. Малко преди края на днешната търговия ще излезе докладът на Федералния резерв за състоянието на икономиката по отделни региони, известен като „Бежова книга“.

Щатският долар поевтинява леко срещу еврото, лирата и японската йена. Американският лек суров петрол с доставка през септември поевтинява с близо 1% до 76,79 долара за барел. Доходността на десетгодишните американски държавни ценни книжа остава без промяна на ниво от 3,05%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:48 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още