fallback

Dow Jones излезе на зелено в средата на сесията*

Индексите на Wall Street се движат разнопосочно заради нестабилните икономически показатели

17:24 | 27.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Днешната борсова сесия в САЩ започна с минимални изменения на основните индекси, които успяха да излязат на положителна територия за годината благодарение на вчерашните си повишения.

Dow Jones Industrial Average, който обединява 30-те най-големи и често търгувани компании, се понижаваше с 0,1% час и половина след началото на сесията, но постепенно посоката на движение се смени и в средата на търговията показателят се движи с ръст от 0,25 на сто до 10 550 пункта.

Широкият S&P 500 също успява да излезе на плюс, като добавя минималните 0,06 на сто до 1 116 пункта. Това се случва на фона на повишенията при финансовите компании, които успяват да компенсират спадовете при книжата на компаниите от енергийния сектор и добивната промишленост.

Финансовият сектор се представя добре под влияние на добрите резултати на най-голямата швейцарска банка UBS и най-голямата немска банка Deutsche Bank за изминалото тримесечие, които бяха публикувани днес.

Междувременно на борсата Nasdaq главният индекс Nasdaq Composite се понижава с 0,4% до 2 286,76 пункта.

Акциите на DuPont поскъпват с 4,2% до 40,65 долара на Нюйоркската фондова борса, след като химическият концерн обяви троен ръст на печалбата си за второто тримесечие. Ръководството на компанията, която участва в индекса Dow Jones IA, повиши и очакванията си за печалбата през тази година.

Книжата на BP поевтиняват с 2,7% до 37,60 долара, след като петролната компания обяви загуба от 17,2 млрд. долара за второто тримесечие заради големите си разходи от над 32 млрд. долара за причинения от нейна платформа петролен разлив в Мексиканския залив.

Икономическите данни за САЩ от днес показаха, че цените на жилищата в 20-те най-големи града са се повишили с 1,8% на месечна и 4,6% на годишна база през май. Това се оказа малко повече от пазарните очаквания, но като цяло ценовите нива през последните месеци се намират в застой.

Малко след началото на сесията стана ясно, че индексът на потребителското доверие на Conference Board се е понижил повече от очакваното до 50,4 пункта през юли спрямо 54,3 пункта за юни. Стойност над 50 означава, че потребителските нагласи за икономиката са положителни и се подобряват.

Индексът е ориентир за склонността на потребителите да пазаруват и за доверието им в икономическата политика на правителството. Разходите на домакинствата в САЩ са източник на около две трети от брутния вътрешен продукт на страната.

Курсът на долара срещу еврото остава почти без промяна при 1,2997 долара за евро, докато цената на петрола се понижава с 0,8% до 78,39 долара за барел. Златото с доставка през август губи 1,7% до 1 162,70 долара за тройунция. Доходността на десетгодишните щатски държавни ценни книжа се повишава до 3,02% спрямо 3% в понеделник.

*Актуално към 19:20 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:38 | 08.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още