fallback

Печалбата на Coca-Cola се повишава, приходите растат по-малко от очакваното

През второто тримесечие е постигнато увеличение на печалбата с 16% на годишна база и ръст на приходите от 5%

15:10 | 21.07.10 г. 1
Автор - снимка
Създател

Компанията за производство на безалкохолни напитки Coca-Cola обяви печалба от 2,37 млрд. долара за второто тримесечие, което се равнява на положителен резултат от 1,02 долара на акция. Това представлява ръст от 16% на годишна база, след като за същия период на миналата година тя бе 2,04 млрд. долара.

Приходите на гиганта се увеличават с 5 на сто до 8,67 млрд. долара, а прогнозите бяха за приходи от 8,74 млрд. долара и печалба от 1,02 долара на акция, предава Market Watch.

Оперативната печалба на Coca-Cola се увеличава с 13 на сто през тримесечието и с 15% от началото на годината. Ако се изчистят ефектите на валутните курсове, то през второто тримесечие оперативната печалба нараства с 11 на сто.

Вчера отчет за второто тримесечие на годината бе предаден от основния конкурент на Coca-Cola – PepsiCo. Печалбата му излезе над очакванията, което се дължи основно на силното представяне на външните пазари и придобиването на част от фирмите, бутилиращи продуктите на компанията.

След публикуването на отчета и преди старта на официалната сесия на борсата в Ню Йорк акциите на Coca-Cola поскъпват с 1,4 на сто до 54 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:21 | 14.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още