fallback

GE с първи ръст на печалбата за последните девет тримесечия

Положителният финансов резултат през второто тримесечие възлиза на 3,11 млрд. долара и е с 16% над миналогодишните си нива

16:11 | 16.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Индустриалният конгломерат General Electric (GE) съобщи, че печалбата му за второто тримесечие е нараснала с 16% на годишна база, подпомогната от доброто представяне на подразделението за финансови услуги GE Capital, предаде Wall Street Journal.

General Electric е компанията, която най-дълго се е задържала в състава на щатския индекс Dow Jones IA, като участва в него от 1907 г.

Положителният финансов резултат зa второто тримесечие възлиза на 3,11 млрд. долара, или 28 цента на акция, в сравнение с нетна печалба от 2,69 млрд. долара, или 25 цента на акция, преди година.

Печалбата на General Electric се увеличава за първи път през последните девет тримесечия, или откакто финансовата криза започна в средата на 2008 г.

Ако се изключат еднократните ефекти, печалбата на акция нараства до 30 цента спрямо 26 цента през второто тримесечие на 2009 г. Това се оказа повече от очакваните от икономисти 27 цента на акция.

Приходите на General Electric обаче намаляват с 4,3% на годишна база до 37,44 млрд. долара, което е по-малко от прогнозираните 38,4 млрд. долара. От компанията отдават това на спада в продажбите на някои видове индустриално оборудване.

Главният изпълнителен директор на General Electric Джеф Имелт е позитивно настроен за резултатите от дейността до края на тази година и изразява задоволство от доброто представяне на GE Capital, което е било досега слабото място на компанията.

Нетната печалба на финансовото звено на General Electric е скочила с 93% на годишна база до 830 млн. долара през второто тримесечие, въпреки че вложенията му в търговски площи са донесли загуба от 524 млн. долара.

Акциите на General Electric са поскъпнали с 41,5% през последните 12 месеца до 15,25 долара за акция в края на вчерашната сесия на Нюйоркската фондова борса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:27 | 03.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още