fallback

Citigroup с 37% спад на печалбата, но с по-добър отчет от прогнозите

Банката е постигнала печалба от 2,7 млрд. долара за второто тримесечие, приходите падат с 33%

15:53 | 16.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Американската банка Citigroup обяви спад на печалбата си от 37 на сто за второто тримесечие на годишна база. Все пак обаче отчетът на финансовата институция излезе по-добър от предварителните прогнози на анализаторите.

Печалбата на Citigroup за второто тримесечие е 2,7 млрд. долара, или 9 цента на акция. За същия период на миналата година тя беше 4,3 млрд. долара. Печалбата за притежателите на обикновени акции пък е 2,7 млрд. долара, което е с 300 млн. по-малко от миналата година, показват данните.

Приходите на финансовия гигант са паднали с 33%, като са се свили от 33,1 млрд. на 22,1 млрд. долара.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за печалба от 5 цента на акция, базирани на 22,4 млрд. долара приходи, съобщава Market Watch.

“Макар пазарната ситуация да доведе до спад на приходите от инвестиционно банкиране, кредитирането се подобрява за четвърто поредно тримесечие“, посочва изпълнителният директор на Citigroup Викрам Пандит.

Позитивен момент в отчета на банката е намаляването на половина на резервите за покриване на евентуални кредитни загуби. Те са намалели от 12,68 млрд. долара за второто тримесечие на миналата година до 8,62 млрд. долара през този отчетен период.

След предаването на отчета акциите на банката поевтиняват в часовете за търговия преди старта на американската борса с 1,7 на сто до 4,09 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:47 | 10.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още