fallback

Изненадващ обрат в края на волатилната сесия в САЩ

Отчетите на JPMorgan и очакванията, че Goldman ще се споразумее с регулаторните органи, спряха разпродажбите във финансовия сектор

23:40 | 15.07.10 г. 2
Автор - снимка
Създател

Щатските индекси поеха рязко нагоре в самия край на днешната волатилна сесия и заличиха почти напълно загубите си от над 1% от по-ранната търговия, които бяха причинени от слабите икономически данни за САЩ и Китай от последните два дни.

Разпродажбите по-рано днес бяха най-големи в банковия сектор заради очакваното гласуване на закона за най-мащабната реформа във финансовия сектор на САЩ от годините на Великата депресия насам.

Малко преди края на сесията той бе одобрен от Сената, което постави край на разгорещения дебат за спорните промени в дейността и регулацията на финансовите компании в САЩ.

За обрата в края на сесията помогнаха също и очакванията, че Goldman Sachs ще постигне споразумение с регулаторните органи относно обвиненията срещу банката за крупни измами с ипотечни ценни книжа. Акциите й поскъпнаха с 4,4% до 145,22 долара.

Данните за САЩ от днес подчертаха за пореден път нестабилното състояние на икономиката. От тях стана ясно, че индустриалното производство е почти в застой през юни, докато новите молби за помощи при безработица са паднали до най-ниското си ниво за последните две години.

Фабричният сектор в щата Ню Йорк обаче поднесе неприятна изненада, след като стана ясно, че темповете му на растеж са спаднали рязко през юли.

В същото време банковият гигант JPMorgan Chase обяви по-добри от очакваното финансови резултати за изминалото тримесечие. Те показаха, че той е реализирал печалба от 4,8 млрд. долара за трите месеца до края на юни. Акциите на JPMorgan завършиха сесията с ръст от 0,3% до 40,40 долара.

Пазарната капитализация на банката е нараснала с 11,6% за последните 12 месеца до близо 161 млрд. долара. Тя е една от 30-те компании в индекса Dow Jones IA и му помогна да заличи до голяма степен понижението си от сутрешната търговия. Той приключи сесията със спад от 0,1% до 10 359,31 пункта.

Широкият S&P 500 единствен изплува на положителна територия с минимален ръст от 0,1% до 1 096,48 пункта, воден от енергийните компании и тези в здравния сектор.

Индексът на всички компании от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, загуби по-малко от 0,1% до 2 249,1 пункта.

Вчера Федералният резерв на САЩ понижи прогнозата си за растежа на щатската икономика, а по-рано днес стана ясно, че китайската икономика е забавила темпото си на ръст през второто тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:08 | 14.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още