fallback

JPMorgan със 76% ръст на печалбата за второто тримесечие

Отчетът на банката излезе доста по-силен от прогнозите, но това не му попречи да е разочароващ за някои анализатори

15:37 | 15.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Американската банка JPMorgan обяви ръст на печалбата си от 76 на сто на годишна база през второто тримесечие на годината. Голяма част от положителния резултат се дължи на намаляването на резервите за покриване на евентуални кредитни загуби с 1,5 млрд. долара.

Банката е постигнала печалба от 4,8 млрд. долара, или 1,09 долара на акция през тримесечието, след като за същия период на миналата година положителният резултат бе 2,7 млрд. долара, или 28 цента на акция, пише Market Watch.

Ако не се взима предвид ефектът от по-ниските резерви, както и разходите от 550 млн. долара, дошли заради данъка върху банкерските бонуси във Великобритания, печалбата на JPMorgan е 87 цента на акция.

Приходите на финансовата институция пък бележат спад от 8 на сто до 25,61 млрд. долара.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за печалба от 74 цента на акция и приходи от 25,81 млрд. долара.

Нетната печалба на JPMorgan от инвестиционно банкиране спада с 6 на сто до 1,4 млрд. долара. Таксите от поемателство на емисии акции са паднали с 68 на сто, докато тези по емитирането на дългови книжа са се свили с 6 на сто.

Според банковия анализатор Дик Боув от Rochdale Securities отчетът на банката не е много добър, защото показва не толкова добро представяне на банката, колкото намаляване на провизиите. Неговото мнение е, че приходите на финансовата институция също са по-ограничени, отколкото се е очаквало.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:43 | 04.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още