fallback

Първи тридневен ръст за щатските акции от април насам

Спадът при молбите за помощи за безработни оказа положително влияние на търговията

23:08 | 08.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Щатските акции се повишиха, като Standard & Poor’s 500 отчете първи тридневен ръст от април насам. Оптимизмът се дължеше на спада в броя на подадените молби за пощи при безработица, предаде Bloomberg.

Доверието е икономиката беше насърчено и от отчетените по-високи от очакванията продажби през юни при някои вериги магазини в САЩ. На търговията оказа положително влияние и завишената прогноза на Международния валутен фонд за глобалния растеж до 4,6 на сто през 2010 г.

S&P 500 се повиши с 0,9 на сто до 1070 пункта, Dow Jone Industrial Average добави 1,2 на сто до 10 139 пункта, а Nasdaq Composite нарасна с 0,7 на сто до 2175 пункта.

Сред повишаващите се акции в Dow Jones се наредиха тези на DuPont и McDonald’s, както и на веригите магазини J.C. Penney и Abercrombie & Fitch. На обратния полюс обаче останаха акциите на Gap Inc., чиито продажби през юни са останали непроменени при очаквания за ръст с 3,7 на сто.

Печалбите на индексите обаче бяха парирани в известна степен, след като анализаторът Мередит Уитни намали прогнозата си за печалбата на Goldman Sachs и Morgan Stanley. Натиск в посока надолу оказа и предупреждението на МВФ, че слабият пазар на търговски имоти излага на риск банките.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:59 | 07.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още