fallback

Дъг Кас: Американският пазар удари дъното си за тази година

Анализаторът, който е прочут с негативните си прогнози, е на мнение, че цените са се откъснали от фундамента и няма да се понижават още

12:53 | 07.07.10 г. 2
Автор - снимка
Създател

Пазарният анализатор Дъг Кас, известен с негативните си прогнози за американската фондова борса, е на мнение, че индексите са ударили дъното си за тази година и че не е логично спадовете да продължат.

Минавайки по „пътя на страха“, пазарите са се откъснали драстично от пазарните фундаменти“, заявява Кас, цитиран от CNBC. Мнението на анализатора е, че инвеститорите пренебрегват сигналите, които показват, че състоянието на икономиката не е толкова лошо, колкото предполага движението на S&P 500.

Данните за икономиката, с изключение на заетостта и производствената активност, показват стабилност, убеден е Кас. Той вижда доста позитивни новини от индекса на активността в непроизводствения сектор за юни, които според него са сигнал за повишаване на заетостта при услугите.

На фона на това „цената на високодоходните облигации се понижава, двугодишните суап спредове се понижават, тримесечният Libor пада, а еврото поскъпва“, посочва той. Всичко това са позитивни сигнали, смята Кас.

Всъщност Кас е толкова позитивно настроен, че очаква ръст на БВП през второто полугодие от над 1 на сто. Освен това техническите индикатори показвали, че акциите за силно препродадени.

„Достигнахме годишното дъно на пазара. Ситуацията ще бъде интересна и ще има раздвижване по-скоро, отколкото хората очакват“, обобщава Дъг Кас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:39 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още