fallback

Спад на продажбите на нови коли в САЩ през юни спрямо май

Продажбите на повечето производители са по-високи от тези през юни миналата година, която беше много лоша за сектора, но са под нивата си от март, април и май

11:02 | 02.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Продажбите на нови коли в САЩ са се забавили през юни, по данни на производители и анализатори на сектора. Това увеличава опасенията, че възстановяването на пазара може да се отложи след месеци на бавен, но окуражаващ растеж, предаде New York Times.

Продажбите на повечето производители са по-високи от тези през юни миналата година, която беше много лоша за сектора, но са под нивата си от март, април и май.

Общо продажбите на нови коли намаляват с 10,8% през юни спрямо май, а на годишна база се отчита ръст от 14,4%.

Спрямо май продажбите са намалели с 14 на сто за Toyota, с 13 на сто за GM, с 12% за Chrysler и с 11% за Ford. Обикновено продажбите през юни намаляват с около 3 на сто спрямо май.

На годишна база продажбите на Chrysler се увеличават с 35%, на Ford - с 13%, а на GM – с 11%. Продажбите на Toyota нарастват със 7 на сто.

„Хората се чувстват малко по-добре, отколкото по същото време миналата година, но финансовото им състояние всъщност не се е променило много. Докато то не започне да изглежда по-добре, те няма да се чувстват удачно, влизайки автосалоните“, смята анализаторът на сектора Джесика Колдуел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:42 | 17.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още