fallback

Още три банки бяха затворени в САЩ през седмицата

Броят на банковите фалити в страната от началото на годината достигна 86, в сравнение със 140 през цялата минала година

10:43 | 26.06.10 г. 1
Автор - снимка
Създател

Краят на работната седмица донесе затварянето на още три американски банки. По този начин броят на банковите фалити в страната от началото на годината достигна 86 и е на път да подобри миналогодишния рекорд от 140 затворени финансови институции – най-големият брой от 1992 насам.

Федералната корпорация по депозитно застраховане (FDIC) е затворила банки в щатите Флорида, Джорджия и Ню Мексико, като купувачи са финансови институции от съответните щати. Трите фалита ще струват на FDIC 284,6 млн. долара, предава Bloomberg.

„Нарастващите проблеми при търговските имоти и продължаващата криза при жилищните заеми ще предизвикат още много фалити”, е заявил Уолтър Микс, управляващ директор във финансово-консултантската компания LECG LLC.

През следващите три и половина години банковите фалити ще костват 60 млрд. долара на фонда на FDIC, обявиха от корпорацията на 22 юни. Фондът излезе на дефицит през третото тримесечие на миналата година.

Базираната във Флорида Peninsula Bank е била закупена от Premier American Bank, собственост на Bond Street Holdings LLC. През януари холдингът закупи още две закъсали банки.

First National Bank от Джордия е била продадена от FDIC на Savannah Bank, а High Desert State Bank от Ню Мексико – на First American Bank.

В края на първото тримесечие на настоящата година списъкът с проблемните банки на FDIC наброява 775 институции с активи за 431 млрд. долара.

В края на миналата година в списъка бяха 702 кредитни институции с активи за 403 млрд. долара, се казва в тримесечния отчет на регулатора.

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:29 | 24.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още