fallback

Американските автомобили с най-малко дефекти

За пръв път проучване показа, че американските марки са с по-добро качество от чуждите им конкуренти

21:01 | 17.06.10 г. 5
Автор - снимка
Създател

Казваха, че това никога няма да се случи. Че голямата тройка от Детройт - Ford, GM и Chrysler винаги ще бъде последна по отношение на качеството, припомня CNBC.

Сега обаче критиците бяха опровергани. За първи път проучването върху качеството J.D. Power Initial Quality Study показа, че новите модели американските автомобили имат по-малко проблеми отколкото чуждестранните им конкуренти.

В изследването попадат над 82 хил. собственици на нови автомобили, интервюирани относно проблемите, на които са се натъкнали през първите 90 дни от покупката.

От проучването се налагат три основни извода:

1. Собствениците на американски марки докладват за по-малко проблеми от тези на чужди – това се случва за пръв път в 24-годишната история на проучването.

2. За първи път Ford се изкачва до петото място в класацията по качество, изпреварвайки едновременно Honda и Toyota.

3. Toyota се смъква от 6-то на 21-то място в класацията, падайки под средния показател за качество в индустрията.

Резултатите от проучването са вследствие както от повишеното качество при щатските марки, така и от влошеното при чуждите, особено при Toyota, която в началото на годината прибягна до масирано изтегляне от пазара на дефектни автомобили.

Подобрението при Ford не е изненада, след като главният изпълнителен директор Алън Малъли, който оглави компанията през 2006, постави качеството като основен приоритет. Оттогава фирмата доказва, че може да произвежда едни от най-надеждните коли и камиони на пътя.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:58 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още