fallback

Разпродажби в края на сесията натиснаха Dow Jones на червено

Индексите в САЩ започнаха сесията с ръст, но позитивните настроения се оказаха крехки и посоката бързо бе сменена

23:08 | 07.06.10 г.
Автор - снимка
Създател

Седмицата стартира със спад на американските борсови индекси. Това се случи въпреки позитивното начало на сесията, което донесе умерен ръст на водещите показатели. Според анализатори, на настроенията все още тежат данните за пазара на труда в САЩ от петък, които излязоха по-слаби от очакваното.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижи с 1,17 на сто до 9 816 пункта. Основната част от отстъплението бе натрупана в края на сесията, предава Market Watch.

Сред основните губещи днес се наредиха акциите на Bank of America, които изгубиха над 3 на сто след новината, че банката се е съгласила да заплати 108 млн. долара за уреждане на съдебни спорове.

Широкият индекс S&P 500 падна с 1,35 на сто днес до 1 050 пункта, като най-слабо се представиха компаниите от индустриалния сектор. Индексът Nasdaq Composite пък изгуби 2,04 на сто до 2 174 пункта.

Сред ключовите събития от деня бе потъването на еврото до ново четиригодишно дъно под нивото от 1,19 EUR/USD. На този фон златото се насочи към нов рекорд, а петролът се повиши до 71 долара за барел.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:28 | 30.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още