fallback

Японските индекси отбелязаха ръст в понеделник

Новината, че Суга няма да да се кандидатира за лидер на партията си даде тласък и на днешната търговия

12:11 | 06.09.21 г.
Автор - снимка
Създател

Японските индекси отбелязаха ръст в понеделник. Повишенията продължават, след като в петък премиерът Йошихиде Суга заяви, че няма да се кандидатира за лидер на управляващата партия преди наближаващите парламентарни избори в страната, предава CNBC. ,

Nikkei 225 отчете най-голяма печалба, след като се повиши с 1,83% до 29 659,89 пункта. Topix завърши серията с 1,24%.

Основните индекси в Китай също отчетоха сериозни повишения. Shanghai Composite нарасна с 1,12% до 3 621,86 пункта, а Shenzhen Component скочи с 2,58% до 14 546,60 пункта. Хонконгският индекс Hang Seng се повиши с 0,9% в края на търговията.

Оттеглянето на Суга от надпреварата за лидерското място в партията му открива пътя за нов премиер. Суга е подложен на критики заради управлението си на ситуацията с коронавируса в Япония, която включваше домакинството на Летните олимпийски игри в Токио, докато градът беше в извънредно положение.

тр

Южнокорейският Kospi  приключи търговията в понеделник на 3 203,33 пункта, а австралийският S&P/ASX 200 затвори с 0,1% повишение на 7 528,50 пункта.

Търговията бе повлияна и от публикуваните в петък данни за работните места в САЩ. Новосъздадените работни места в САЩ се забавиха рязко през август, регистрирайки най-малкия си ръст от седем месеца насам. Това усложнява потенциално решение на Федералния резерв за начало на оттеглянето на паричната подкрепа до края на годината, Новосъздадените работни места извън земеделието са нараснали с 235 хил. миналия месец, което е значително под всички прогнози, показаха данни на министерството на труда от петък. В същото време данните за юли бяха ревизирани към повишение до 1,05 млн. работни места. Заетостта в сектора на развлеченията, хотелиерството и ресторантьорството, които отчитаха силни ръстове през последно време, е останала непроменена на фона на разпространението на делта варианта на коронавируса и продължаващите предизвикателства пред наемането на нови служители.

Безработицата е намаляла през август до 5,2% спрямо 5,4% през юли.

Щатските борси днес почиват заради Деня на труда.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:48 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още