fallback

Смесените настроения на азиатските пазари продължават

Спекулациите за евентуална търговска война между САЩ и Китай бяха във фокуса на днешната търговия

09:45 | 09.04.18 г.
Автор - снимка
Създател

Азиатските пазари затвориха търговията в понеделник с лек ръст, успявайки успявайки да се отърсят от тежките загуби на Wall Street от петък. Nikkei 225 се покачи с 0,69%, а Topix изтри ранните загуби и последно се търгуваше с 0,4% повече, като спадът в подсектора за нефт и въглища беше компенсиран от печалбите във финансовите компании и търговците на дребно, съобщава CNBC.

Kospi напредна с 0,48%, заради печалбите в технологичният сектор компенсират, които забавянето в този на производителите на стомана. Hang Seng нарасна с 0,84%, представяйки се по-добре от регионалните си конкуренти. ASX 200 загуби 0,04%.

Технологичният сектор предимно се търгуваше по-високо, но загубите се забелязваха в стоманопроизводителите и производителите на автомобили. Samsung Electronics се повиши с 1,36%, а Posco спадна с 1,72%.

Спекулациите за евентуална търговска война между САЩ и Китай бяха основният фокус в днешната търговия. Американските акции са подложени на натиск, след като президентът Доналд Тръмп заяви в четвъртък, че е инструктирал търговските чиновници в САЩ да обмислят допълнителни тарифи за китайски стоки в размер на 100 милиарда долара.

Инвеститорите отчитат, че засиленото напрежение в търговията между двете най-големи икономики в света може да доведе до потенциална търговска война, а това на свой ред може да попречи на глобалния икономически растеж и корпоративните печалби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:49 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още