fallback

Петролът се колебае в посоката си след данните за спад на запасите в САЩ*

Доларът поскъпна спрямо йената след решението на ЯЦБ

10:39 | 21.12.17 г. 4
Автор - снимка
Редактор

По време на азиатската търговия петролът се колебаеше в посоката си след излезлите данни за спад на запасите в САЩ. Фючърсите върху черното злато с доставка през февруари поскъпнаха с 0,02% до 58,11 долара за барел. Сортът брент обаче отчете понижение с 0,05% до 64,53 долара за барел, предава Bloomberg.

Във фокуса на инвеститорите бяха данните за запасите на суров петрол в САЩ, които са намалели с 6,5 милиона барела до 436,5 милиона барела за седмицата, приключваща на 15 декември. Това е над очакванията на анализаторите от Bloomberg, които предвиждаха Министерство на енергетиката в САЩ да отчете спад от 3,15 милиона барела.

И въпреки че в момента цените на нефта до голяма степен се поддържат от споразумението на  членовете на Организацията на страните износителки на петрол заедно с други държави, които не са членки на организацията, за намаляване на доставките на петрол с около 1,8 милиона барела на ден, то в същото време стана ясно, че производството в САЩ през следващата година ще достигне рекордните 10 млн. барела на ден. Така производството на черно злато в щатите ще достигне най-високите си нива от 70-години на миналия век и ще се доближи до обемите на най-големите производители в сектора – Саудитска Арабия и Русия.

На стоковите пазари в четвъртък обаче се забелязва отдръпване на инвеститори от златото и фючърсите му с доставка през февруари поевтиняха с 0,09% до 1268,40 долара за тройунция.

Доларовият индекс, който следи представянето на американките пари спрямо кошница от шест валути, се понижи до ниво от 93,376 пункта. Щатският долар поскъпна спрямо йената с 0,08% като се разменяше за 113,49 йени, след като стана ясно, че Японската централна банка ще остави ниските лихви без промяна.

*Информацията е актуална към 10:15 часа 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:19 | 06.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още