fallback

Азиатските пазари останаха под натиск по време на сесията във вторник

Акциите на компаниите от отбранителния скетор записаха ръстове

11:28 | 28.11.17 г.

Азиатските индекси затвориха смесено във вторник след разнопосочната търговия на Wall Street. С оскъдни макро новини по време на сесията пазарите се фокусираха върху събития, предстоящи по-късно през седмицата, пише CNBC.

Японският основен индекс Nikkei 225 затвори със спад от 0,04%. Повечето износители, включително автомобилните и технологичните компании, завършиха с понижения. Енергийният сектор също затвори със спад в синхрон с понижението при цените на петрола.

Акциите на компаниите в сферата на отбраната затвориха с повишения след информацията, че Япония е засякла радиосигнали, показващи, че Северна Корея може би се подготвя за изстрелване на балистична ракета. Книжата на Hoya Machinery поскъпнаха с 12,5%, а тези на Ishikawa Seisaku повишиха цената си с 8,4% в рамките на сесията.

На Корейския полуостров Kospi се повиши с 0,25%, въпреки че технологичните компании останаха на червена територия след спада в понеделник. Samsung Electronics успя да превъзмогне първоначалното понижение, като затвори с ръст от 1,22%, след като книжата й се сринаха с повече от 5% през предходната сесия.

Търговията приключи със спад от 0,6% за SK Hynix и понижение от 0,16% за LG Display. Компаниите в производствения сектор се търгуваха с повишения на акциите.

Австралийският ASX 200 затвори с намаление от 0,08%, след като спадът на телекомуникационният сектор с 1,33% натежа върху целия индекс.

В Хонконг Hang Seng също беше под натиск, като изтри 0,31% от стойността си. Китайските континентални пазари обърнаха тенденцията на спад през последните няколко сесии. Shanghai Composite финишира с ръст от 0,34%, а Shenzhen Composite нарасна с 1,35%, прекъсвайки тридневната губеща серия.

Източник: CNBC

На петролния пазар фючърсите върху американския лек суров петрол поевтиняха с 0,5% до 57,82 долара за барел, докато тези върху сорта Брент приключиха със спад от 0,09% до 63,78 долара за барел.

В макроикономически план печалбите на индустриалните компании в Китай продължават да растат и през октомври.

Секторът беше подкрепен от дългогодишния строителен бум в строителството. Минната и тежката индустрия имат най-голям принос за повишението, което възлиза на 25,1% на годишна база до 745,4 млрд. юана (112,94 млрд. долара). През септември ръстът на печалбите беше от 27,7%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:43 | 01.09.22 г.
fallback
Още от Азия виж още